Întrebări şi comenzi prin telefon la
0251-433400 sau 0744-705136
(numere cu tarif normal)
Sau trimite-ne un mesaj

Bine ai venit!

NOU
Yamaha Audio & Visual
HiFi Audio & Visual

1. Elemente definitorii

Magazinul online comRace.ro este administrat de S.C. Comrace Computers S.R.L cu sediul in str. Prelungirea Severinului nr.170, Craiova 200611, tel: 0251-433400 fax: 0251-433413, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J16/3465/1994, CIF RO6591623, cont bancar IBAN: RO80RNCB0134029414980001 dechis la banca: BCR Craiova, numita in continuare „Vanzator”.
Cumparator” = persoana, firma, compania sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
Produse si Servicii” = orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda" = un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Produsle si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Produse si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract” = o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Specificatii” = elementele tehnice ce descriu sintetic Produsele si Serviciile asa cum sunt precizate in Comanda.
Termeni si conditii” = acest document ce contine termenii si conditiile generale ce se vor aplica tuturor vanzarilor de produse si servicii efectuate de catre Vanzator Cumparatorului prin intermediul magazinului online comRace.ro. Acest document poate fi modificat sau completat numai cu acordul scris al ambelor parti.

2. Documente contractuale

Prin inregistrarea unei comenzi pe comRace.ro, direct pe sait sau sau prin telefon, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin e-mail sau telefon prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Astfel, comanda este compusa din urmatoarele documente electronice:
a) Comanda impreuna cu mentiunile clare privind adresele de livrare si facturare, metoda de plata si de livrare aleasa de Cumparator, precum si celelalte conditii specifice comenzii
b) Termeni si conditii
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand va exista o confirmare electronica a comenzii trimisa prin email de catre Vanzator Cumparatorului, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. O comanda neconfirmata nu reprezinta un Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la data confirmarii prin email a Comenzii de catre Vanzator. Mesajul de confirmare a Comenzii reprezinta anexa la Contract. Termenii si conditiile vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau de catre un furnizor al acestuia.

3. Preturi si informatii despre produse si servicii

Toate preturile prezentate in cadrul magazinului online comRace.ro includ TVA (24%) și Timbrul Verde. Preturile nu includ cheltuielile de livrare prin curier, cu exceptia cazurilor în care se specifică acest lucru pe pagina produsului.
Ofertele si preturile dintr-o comanda sunt valabile 48 de ore.
Preturile ce vor fi mentionate pe factura fiscala ce va fi emisă Cumparatorului vor fi identice cu cele specificate în mesajul de acceptare a comenzii de către Vanzator.
Continutul saitului (textele, denumirile si descrierile produselor, caracteristicile tehnice, imaginile, simbolurile) este alcatuit in colaborare cu furnizorii produselor listate si pot fi incomplete din motive legate de spatiu sau de structura informatiei. Din acest motiv, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru acuratetea descrierilor produselor prezentate pe sait. Pentru o mai buna informare Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa verifice si „Specificatiile producatorului”, accesand link-ul corespunzator din pagina produsului.
Vanzatorul si furnizorii sai isi rezerva dreptul de a modifica preturile si specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Imaginile produselor sunt prezentate cu titlu de exemplu si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect etc.).
Produsele comercializate de Vanzator sunt noi si se livreaza in ambalajul original al producatorului insotite de factura fiscala si certificatul de garantie acolo unde este cazul.

4. Facturare

Pretul, modalitatea de plata si metoda de livrare sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura fiscala pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5. Plata

Produsele si serviciile comandate din magazinul online comRace.ro cu metoda de livrare prin curier pot fi achitate:
a) in avans prin transfer bancar sau depunere in numerar in contul Vanzatorului
b) in numerar prin serviciul ramburs la livrarea acestora prin curier. Costul serviciului de plata ramburs este de 11 lei, inclusiv TVA, indiferent de valoarea comenzii si va fi inclus pe factura fiscala la costurile serviciilor de livrare.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita plata in avans pentru produsele ce trebuie aprovizionate pe baza comenzii Cumpărătorului. In acest caz, aprovizionarea si livrarea vor fi efectuate numai in urma incasarii platii complete a contravalorii comenzii.

6. Livrare prin curier

La optiunea Cumparatorului, Produsele comandate pot fi expediate prin curier la o adresa de livrare de pe teritoriul Romaniei, costul serviciului de livrare fiind de 14 lei, inclusiv TVA, indiferent de valoarea comenzii.
Expedierea produselor se face intr-un interval minim de 2 ore si maxim de 29 de zile care se calculeaza astfel:
a) incepand cu momentul in care Vanzatorul incaseaza plata integrala pentru comenzile cu plata prin transfer bancar
b) incepand cu momentul confirmarii pentru comenzile cu plata in sistem ramburs sau numerar la sediul Vanzatorului.
Vanzatorul va ambala corespunzator Produsele si va asigura transmiterea documentelor insotitoare (factura fiscala, certificate de garantie, manualele de utilizare furnizate după caz de catre producător sau de catre importator).
Proprietatea asupra Produselor va fi transferata in momentul efectuarii livrarii acestora la adresa indicată (ce presupune semnarea de primire pe documentului de transport furnizat de curier) si al efectuarii platii aferente integrale. Vanzatorul nu va autoriza curierul sa permita deschiderea coletului decat ulterior semnarii de primire si achitării eventualei contravalori a acestuia.

7. Acceptarea comenzii

Acceptarea comenzii de catre Cumparator va fi facuta atunci cand Produsele livrate sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, va notifica Vanzatorul care va aduce la conformitate Produsele.
Cumparatorul va face eventualele notificari privind comenzile sau produsele la sediul Vanzatorului:
S.C. Comrace Computers S.R.L
170 Prelungirea Severinului, Craiova 200611
Tel: 0251-433400 Fax: 0251-433413
Email: comenzi@comrace.ro

8. Renuntarea la cumparare

Cumparatorul, daca are calitatea de consumator (conform legii, consumator este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandesc, utilizeaza sau consuma produse ori servicii in afara activitatii lor profesionale), poate renunta la produsele achizitionate de la Vanzator in termen de 14 zile lucratoare de la receptionarea lor, conform prevederilor OUG  34/2014 din 04/06/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, cu completarile si modificarile ulterioare. Astfel:
“Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”.
Notificarea in scris, semnata de Cumparator, va fi transmisa prin fax la 0251-433413 sau sub forma de document scanat la comenzi@comrace.ro
Renuntarea la cumparare implica si returnarea produsului, pe cheltuiala Cumparatorului, la sediul Vanzatorului. 
Produsul trebuie returnat in cel mult 14 zile de la notificare in ambalajul original, cu toate accesoriile si consumabilele aferente si nu trebuie sa prezinte urme de deteriorare, uzura sau consum.Conform art 16 urmatoarele produse sunt exceptate de la dreptul de retragere:
a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;
b) furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (de ex. anumite configuratii de calculatoare, servere build-to-order, extensii de garantii)
d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (de ex. produse de ingrijire personala);
f) furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
i) furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
m) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.
In termen de cel mult 14 de zile de la denuntarea unilaterala in scris a contractului si returnarea produsului de catre Cumparator, daca sunt indeplinite conditiile de mai sus, Vanzatorul va rambursa integral Cumparatorului suma incasata pentru produsul in cauza. 
Utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.
Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca și sa le inspecteze in același mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.
Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou, Vanzatorul poate solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca produs resigilat sau, la optiunea Cumparatorului, Vanzatorul ii va reexpedia produsul, pe cheltuiala Cumparatorului.
Renuntarea la cumparare nu poate fi invocata in cazul produselor ridicate de la sediile Vanzatorului. Produsele ridicate de la sediile Vanzatorului nu sunt considerate comert la distanta, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal ca fiind corespunzatoare cu scopul si nevoile Cumparatorului.
Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.

9. Returul produselor

Cumparatorul poate solicita returul produselor achizitionate de la Vanzator in urmatoarele situatii:
a) Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe sait
Daca produsul livrat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta de pe sait, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. In situatia in care produsul nu mai este pe stocul Vanzatorului, daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, Cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Vanzator.
b) Produsele au fost livrate eronat de către Vanzător
Daca Vanzatorul livreaza alt produs decat cel comandat, Cumparatorul va semnala cat mai curand posibil acest lucru pentru a returna produsul spre a fi inlocuit cu cel corect. Costurile de retur si transport ale produsului corect vor fi suportate de Vanzator.
c) Produsele se dovedesc nefunctionale în primele 48 de ore de la receptia lor (DOA = dead on arrival)
Daca produsul primit se dovedeste nefunctional in primele 48 de ore de la receptia efectiva Cumparatorul poate reclama acest lucru si solicita returul produsului in vederea inlocuirii cu un produs nou. In situatia in care produsul nu mai este pe stocul Vanzatorului, daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, Cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Vanzator.
In toate aceste situatii produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele primite la livrarea produselor.
Returul poate fi refuzat de catre Vanzator in cazul deteriorarii produselor sau a constatarii de catre Vanzător a starii de nevandabilitate a acestora. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou, Vanzatorul poate solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca produs resigilat sau, la optiunea Cumparatorului, Vanzatorul ii va reexpedia produsul.
Indiferent de situatie, procedura de retur a produselor presupune completarea si transmiterea de catre Cumparator a unui formular de retur prin email la adresa: comenzi@comrace.ro. In urma procesarii cererii, Vanzatorul ii va transmite Cumparatorului un email prin care il va informa cu privire la detaliile necesare expedierii produselor si numarul de inregistrare a returului (RMA). Cumparatorul trebuie sa mentioneze obligatoriu acest numar intr-un mod cat mai vizibil pe coletul produselor. Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator, conform instructiunilor din mesajul email RMA, pe adresa de mai jos:
S.C. Comrace Computers S.R.L
170 Prelungirea Severinului
Craiova 200611
Tel: 0251-433400 Fax: 0251-433413
Produsele software si consumabilele nu pot fi returnate decat sigilate in ambalajul original, folia de protectie aferenta etc.

10. Garantii

Produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului. Daca in momentul receptiei Cumparatorul constata lipsa certificatului de garantie al produsului, trebuie sa anunte Vanzatorul în maxim 48 de ore de la primirea produsului pe adresa de email comenzi@comrace.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare. Pierderea certificatului de garantie sau a facturii fiscale duce la pierderea garantiei. Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel în certificatul de garantie comercială.
In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
Pentru certificatele de garantie emise de Vanzator (Comrace Computers), procedura de retur a produselor presupune completarea si transmiterea de catre Cumparator a unui formular de retur prin email la adresa: service@comrace.ro. In urma procesarii cererii, Vanzatorul ii va transmite Cumparatorului un email prin care il va informa cu privire la detaliile necesare expedierii produselor si numarul de inregistrare a returului (RMA). Cumparatorul trebuie sa mentioneze obligatoriu acest numar intr-un mod cat mai vizibil pe coletul produselor. Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator, conform instructiunilor din mesajul email RMA, pe adresa de mai jos: S.C. Comrace Computers S.R.L 170 Prelungirea Severinului, Craiova 200611 Tel: 0251-433400 Fax: 0251-433413 Costurile de retur si de transport pentru produsul reparat sunt suportate de Vanzator.
In cazul solicitarilor nejustificate de acordare a garantiei, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a obliga Cumparatorul la plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului si a taxelor de transport corespunzătoare.
Vanzatorul declara pe propria raspundere ca produsele comercializate respecta cerintele referitoare la protectia vietii, sanatatii, securitatii muncii si protectiei mediului, în conformitate cu prevederile HG 1022/2002 și HG 457/2003. De asemenea,Vanzătorul declară că echipamentele electrice și electronice pe care le comercializează respectă cerintele normativelor europene 72/23/EEC și 93/68/EEC, prevederile HG 992/2005 privind limitarea utilizării substantelor periculoase in echipamentele electrice si electronice, precum si prevederile HG 448/2005 privind prevenirea producerii de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

11. DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv. Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
- clientii au obligatia de a nu elimina DEEE ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
- colectarea acestor deseuri DEEE se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;
- clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie.
Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X, ca in imaginea alaturata.
Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective.

12. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

13. Drepturile de proprietate intelectuala

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si industriala si nu va dezvalui unei terte parti si nici nu va face publice (pe internet sau in massmedia) informatiile primite de la Vanzator.
Numele saitului si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Vanzatorului si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului. Numele si siglele producatorilor, denumirile produselor, precum si alte texte afisate pe sait pot fi marci inregistrate ale altor companii si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului respectiv.

14. Confidentialitate. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Vanzatorul este notificat la ANSPDCP (Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).
Prin plasarea unei comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzătorului pe adresa de email furnizata.
Cumparatorul va avea posibilitatea să modifice ulterior adresa înregistrată si sa filtreze mesajele pe care va dori să le primeasca in continuare din partea Cumparatorului.
Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului si vor fi pastrate in conditii de securitate. Aceste informatii pot fi utilizate numai pentru executarea contractului, in scopul agreat de Cumparator in momentul colectarii lor.

15. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16. Legea aplicabila - Jurisdictia

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.